14 Ocak 2015 Çarşamba

2014 haziran venedik (genel bilgiler)

Biz bu tatili aslında 2014 yazında yaptık. Blogu geç açtığım için bu tatille başlamak istedim. Bu tatil Venedik, Floransa, Toscana bölgesi ve Roma'yı kapsayan 14 günlük özel bir tatildi.  Çok eğlendik, şahane yerler gördük ve İtalya'ya bir kez daha hayran olduk.

Uçak biletlerimizi tatil tarihimizden 5 ay önce ekobilet.com'dan aldım. İst.-Venedik gidiş, roma-ist dönüş 3 kişilik biletler (aktarmalı) için 650€ ödedim. Bu sezona göre çok iyi bir fiyattı gerçekten. Kaldığımız tüm otellerin rezervasyonlarını ise hotels.com'dan yaptım. Hotels.com'da welcome reward programına üye olduktan sonra rezervasyon yaparsanız her 10 günlük otel rezervasyonuna 1 hediye gece kazanıyorsunuz. Biz bu rezervasyonlarla kazandığımız hediye gecemizle ise Avcılar Hilton   Otel'de 1 gece ücretsiz konakladık. Bir başka avantajı da  rezervasyon yaptırdığınız ve ödemesini yaptığınız otelde herhangi bir nedenle fiyat düşerse, başvurunuz sonrasında aradaki farkı size iade ediyorlar. En düşük fiyat garantisi uyguluyorlar yani. Ben buna da bayılıyorum. Çünkü bazen daha uygun olsun diye aylar öncesinden satın aldığınız otelin fiyatları kur vs. nedeniyle düşüyor ve bu durum sinir bozucu olabiliyor.
 
Gelelim tatilimize...Öncelikle başlangıç noktamız olan Venedik şehrini çok beğendiğimizi söyleyebilirim. Bu kenti sözlerle anlatmak mümkün değil. Herkesin görmesi gereken büyülü bir yer. Toplamda 119 ada üzerine kurulu dev bir lagün. Karayla tek bağlantısını deniz üzerinden giden ve Mestre'e bağlanan bir yol sağlıyor. Bu yolu kullanarak sadece San Lucia meydanına kadar gelebiliyorsunuz. Buradan ileriye gitmek için iki seçeneğiniz var. Vapurettolar veya ayaklarınız. Ben birinciyi tavsiye ederim. Çünkü ne kadar yürünebilir bir şehir olsa da bir süre sonra ayaklarınız bitiyor ve vapurettolar'da dolaşmak hem kolay hem de çok keyifli.

 
 
 
 
Venedik'te otel seçimine gelirsek otelinizi ya lagün bölümünden ya da mestre tarafından seçmeniz gerekiyor. Lagün bölümündeki binaların bir kısmı yukarıda gördüğünüz gibi suyun içinde. Bu aklıma  rutubet, fare gibi etmenler getirdiği ve zaten buradaki oteller ya çok döküntü ya da uçuk fiyatlı olduğundan mestre tarafında kalmayı tercih ettim.  Mestre tren istasyonun karşısında olan 4 yıldızlı Tritone Otel'i seçtim. Çok da memnun kaldık.  Odaları biraz yenilenme ihtiyacı gösteriyordu ama temizlik, kahvaltı ve personelin güleryüzü çok iyiydi. Otelin konumu nedeniyle havaalanından transferimiz çok kolay oldu ve her gün Venedik'e giderken hiç sorun yaşamadık. Çünkü otobüs durağı otelin tam karşısındaydı. Br gezgin daha ne ister:))


Bu arada Marco Polo Havaalanı'ndan Mestre'ye gitmenin en iyi yolu ise yine geliş terminali çıkışının (Exit B) hemen yakınındaki otobüs duraklarından ACTV'nin 4,15 ve 45 nolu otobüslerini kullanmak. Böylece Mestre veya tren istasyonuna gidebilirsiniz. Havaalanından çıkmadan önce çıkış kapısının karşısında göreceğiniz kart satış bankosundan Venezia Unica Citypass almanızı öneririm. Bu kartlar sayesinde Mestre'ye ulaşım, tüm vapurettolar ve otobüsler ücretsiz oluyor. İstediğiniz kadar inip binebiliyorsunuz. Gerçeten çok işe yarıyor. 72 saatlik+havaalanı transfer 39 Euro gibiydi sanırım. Ayrıca Murano ve Borano adalarına da gidebiliyorsunuz. http://veneziaunica.it adresinden güncel bilgi alabilirsiniz. En çok kullandığımız 2 numaralı otobüs otelin hemen karşısındaki duraktan geçiyor ve tam önünde duruyor. Bu otobüs yaklaşık 10 dk.da San Lucia'da oluyor. Oradan her yere yürünebiliyor ama pass varsa vapurettoları kullanmak daha akıllıca. Otobüslerin durduğu yerin hemen yakınında ana duraklar var. Özellikle 1 ve 2 nolu vapurettolar çok merkezi duraklarda duruyor. 1 numara tam bir kanal turu yapıyor. Öndeki koltuklara oturmaya bakın. Manzara süper oluyor.
  
    

 Mestre'den gelen otobüsler tam bu meydanda sizi indiriyor. Arkamızda gördüğünüz köprü ile
Lagün maceranız başlıyor. Dönüşte yine bu meydandan binmeniz gerekiyor.




 Venedikte görülmesi gereken yerler, ücretleri (2014 için), tüyolar ve Venedik dışı adalara ulaşımı diğer sayfada görebilirsiniz. Şimdi sadece güzel Venedik resimleri koymak istiyorum.






Bu şekerdenmiş gibi görünen yer diğer sayfada nasıl gideceğinizi anlattığım Burano adası. Vaktiniz varsa atlamayın.






 O kadar çok fotoğraf var ki seçip koyamıyor insan. Emin olun giderseniz siz de çekmeye doyamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder