26 Ocak 2015 Pazartesi

2014 haziran floransa gezilecek yerler(ücretsiz olanlar)


Bu şehirde gezilecek çok fazla yer var. Bu nedenle ücretli ve ücretsiz olarak ayırmak istedim.
Ücretsiz gezilebilenler:
Piazza Della Sigronia: Floransa'da mutlaka görülmesi gereken meydanlardan biri. Temsili Davut heykeli burada. Açık hava müzesini andıran bu meydan birçok müze ile yarışabilecek kapasitede. DÜşmanlarının gözünü korkutmak için 1.Cosimo tarafından yaptırılan yılan başlı Medusa'yı ellerinde tutan Perseus heykelinden, tek bir mermerin oyulması ile yapılan Sabin kadınlarının kaçırılması heykeline, Grandük 1. Cosimo heykelinden, deniz tanrısı Neptün çeşmesi heykeline kadar birçok sanat eseri bu meydanda sergileniyor. Bazılarının orijinallari için müzelere gitmek gerekse de Floransa'da ücretsiz gezebileceğiniz en güzel durak burası. Ayrıca Uffuzi galeri de bu meydanda. Sürekli bir hareket var. Sokak sanatçıları, konserler, her daim kalabalıkla bu meydan geç saatlere kadar çok aktif.


  
 Ponte Vecchio: Floransa'da mutlaka görülmesi gereken bir diğer yer ponte vecchio olarak bilinen eski köprü. II. Dünya Savaşı'ndan arda kalan tek köprü kendisi. 1345 yılında inşa edilmiş. Şu an kuyumcularla dolu olsa da asıl amacı Mediciler'in Arno nehri üzerinden halka karışmadan Sarayları arasında dolaşmalarını sağlamakmış. Palazza Vecchio ve Palazza Pitti arasında. Bu köprünün üzerinde gizli bir koridor var. Vasari koridoru olarak anılıyor. Koridorun duvarları değerli tablolarla süslenmiş. Bu koridoru görmek için ekstra turlara katılmanız gerekiyor. Köprünün karşı tarafında da çok güzel pastaneler ve mağazalar var. Özellikle tshirt satanlar ve kitapçılar görülmeye değer.

 

 

Piazza Della Republica: En büyük meydanlardan biri. Romalılar döneminden beri şehrin merkezi noktalarından biri olmuş. Şu anki üçgen görünümünü 19.yüzyılda Floransa İtalya'nın başkenti olduğunda yaşanan temizlik hareketinde almış. Meydan günümüzde sokak sanatçıları ve cafelerle çok hareketli. Çevresindeki caddelerde lüks mağazalar var.

Piazzale Michelangelo:  1869 yılında inşa edilmiş, tüm Floransa'yı gözlerinizin önüne seren meydan. Bir zamanlar burada Michelangelo'ya özel bir müze yapılması planlandığı için bu adı almış. Bir yerlerde Floransa manzarası fotoğrafı gördüyseniz muhtemelen buradan çekilmiştir. Şahane bir yer gerçekten. Buraya gitmek için tren istasyonunun önünden (Mc Donald'ın karşısı) 12-13 nolu otobüslere binmek iyi bir seçenek. Bilet 1,20€ ve 90 dk.geçerli. Güneşi orada batırmak lazım. Tavsiyem bir markete girip biraz peynir, güzel bir ekmek ve 1 şişe şarabınızı alın ve gidip merdivenlere kurulun. Performans sergileyen sanatçıları izleyin. Ve güneşin batışını asla kaçırmayın. Çevrenizde böyle yapan bir sürü insan göreceksiniz. Ayrıca fotoğraf için gelen birçok gelin ve bunun da şamatası var. Merdivenlerin altında manzaraya hakim bir cafe de var. Fiyatlar fena değil. Biz denedik. Bira iyiydi ama kokteyl yapmayı bilmiyorlar. Garsonlar ise oldukça suratsız. Biz inerken otobüse binmedik ve aşağıya yürüdük. Çıkış gibi zorlayıcı değil. Kestirme yollar var. Nehir kenarına inince heryer yakın zaten. KESİNLİKLE KAÇIRMAYIN.

                           






Mercato Nuavo: Floransa'yı beğendiyseniz ve tekrar gelmek istiyorsanız bu adrese mutlaka uğramalısınız. Piazza Della Republica'ya oldukça yakın hediyelik ve daha ziyade turistlere yönelik rünlerin satıldığı Mercato Nuovo'da (Yeni pazar) bronz domuz heykelini bulmalısınız. Efsaneye göre domuzun dişleri arasına bozuk para koyarsanız ve aşağıdaki deliğe düşürebilirseniz, burnuna dokunmanız halinde Floransa'ya tekrar geleceksiniz demektir.




Tabii tüm sokaklar, kiliseler de ücretsiz:)) 

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder