21 Temmuz 2015 Salı

florida turu/tampa-st.petersburg

Sabah 6'da uyandık ve sahile inip güneşin doğuşunu izledik. Süperdi. Ortalık çok sessiz ve huzurluydu. Bizim gibi bu anı paylaşmaya gelmiş insanlar vardı. Hep birlikte kumlara oturduk ve güneşin doğuş şölenini izledik. O kadar güzel bir görüntü ki sürekli fotoğraf çekmek istiyorsunuz ama hiç bir fotoğraf gözünüzün önünde gerçekleşen mucizeyi yansıtamıyor.






Bu anı ailece paylaşmak bizi çok mutlu etti. Bu arada plajda bir sürü homeless uyuyor ama bir zararlarını görmedik. Kalacak yer bulamayan açılır açılmaz en rahatsız edilmeyeceği yer olan plaja gelip kendine bir yer buluyor galiba.

Otele dönüp çıkışımızı yaptık ve St.Petersburg üzerinden otele gitmek üzere yola çıktık. Oldukça uzun bir yol ama kesinlikle değiyor. Yolun büyük bir kısmı everglades bataklığının içinden geçiyor. Belli aralıklar durup bataklığı izleyebileceğiniz noktalar yapmışlar. Bunlardan birinde bölgenin meşhur sakinleri timsahlarla tanıştık.
           Durduğumuz gözlem noktası. Gördüğümüz kadarıyla en iyisinde durmuşuz.

                                                   Rampanın üstünden şirin görünüyorlar.


                                   Bu rampayı tırmanıp yukarıdan izlemek oldukça güvenli.



Onlara tepeden bakmak iyi de yakından oldukça ürkütücüler. Bir de isterlerse çıkabilecekleri alçak bir rampa var. Otoparkta dolana bilirler yani. Bol miktarda akbaba da etrafta. Onlarla daha yakından tanışmak isteyenler everglades park turlarına katılıp, arkadan motorlu botlarla bataklık turu yapıyorlar ama kendi adıma bana bu kadarı yetti de arttı bile.

Yolun hemen hemen  tümü yemyeşil. Otoban çok düzgün. Öyle çatlak, çukur yok. Gördüğümüz kadarıyla herkes hız sınırına uyuyor. Yola çöp atmanın çok yüksek cezaları var. Her yer kamera zaten. Bir de ara ara olan tabelalarda hız limitine uymayan veya başka bir nedenle aranan arçların model ve plakası anons ediliyor. Biri de anında ihbar ediyor tabii. Türkiye'yle asla kıyaslanamayacak kadar huzurlu ve sorunsuz araba kullanılıyor buralarda.

St.Petersburg'a geçmek için olduk.a uzun bire denizin üzerindeki köprülerde araba kullanılıyor. İki yanınızda deniz. Çok etkleyici bu yollar. Düzenlemelere, yol sayısına hem inanamıyor, hem de hayran oluyor insan. Ama navigasyonunuz yoksa bir yeri bulmak bizim gibi yabancılar için imkansız.




Yolu bitirdik ve otelimize ulaştık. Tampa'da clearwater yolu üzerinde Best Western Bay Harbor. Orduevini andıran, kocaman, ilgisiz personelli ve pek güzel kokmayan bir otel. Evet koy manzarası var ama bize 1.katta bir oda vermişler. 5 ay önce rezervasyon yaptırmamıza ve yüksek katta bir oda rica etmemize rağmen hem de. Manzara güzel, oda eh, ortam kötü,karşılama berbat. İyi ki sadece 1 gece kalacağız diye sevindik resmen. Kesinlikle tavsiye etmiyorum kimseye. Genel olarak müşteri memnuniyeti odaklı değiller, işinize gelirse şeklinde çalışıyorlar. Otelin tek artısı aşağıda.


Otelin hemen yanında Hogan Beach isminde bir pub,restoran var. Müzeye gitmeden yemeğimizi yiyelim dedik ama tüm Florida'da yediğimiz en kötü yemekti. Onlarda bunun farkındalar zaten. Yiyemediğimiz yemeklerin parasını bile istemediler. Burası Hulk Hogan temalı bir yer. Sport bar olarak birşey içmek için iyi olabilir ama yemek yemek için çooook daha iyi alternatifler var bu çevrede.


Bu kötü yemek tecrübesinden sonra St.petersburg'daki Dali müzesine gitmek üzere yola çıktık. Bu müzeye bayıldık ve buraya koymak istediğim çok fazla resim olduğundan müzeyi ayrı bir sayfada anlatmaya karar verdim.

 Müze gezimizi bitirdiğimiz sıralarda hava kapattı ve gök gürlemeye başladı ama yılmadık ve clearwater'a gittik. Yoldayken şansımıza hava da düzeldi. Pier 60 otoparkında verdiğimiz zorlu mücadele sonrası arabayı park edebildik. İskeleye doğru yürürken bizi bembeyaz kumlu şahane bir plaj karşıladı. Manzara inanılmaz gerçekten. Yarım ay şeklinde oldukça uzun, bembeyaz ve incecik kumlu, muhteşem bir plaj ve denize doğru uzanan upuzun bir iskele.



 Güneşin batışının en güzel bu iskelede izlendiğini okuduğumuz için tabii hemen iskeleye yöneldik. Üzerinde bir sürü satış tezgahı ve performans sanatçıları var. Ücretsiz ama sonuna doğru olan bir alanı kapatmışlar. Daha ileri gitmek için kişi başı 1 $ vermek gerekiyor. Bizde ödememizi yaptık ve diğer tarafa geçince bu paranın kesinlikle ödenmesi gerektiğini anladık.



Çünkü buradan şahane bir gün batımı manzarası izledik. İnsana alışmış, sürekli batıp çıkarak ve balık avlayarak şov yapan pelikanlarda burada geçirdiğimiz süreye eşlik etti. Sabah Miami'de doğuşunu izlediğimiz güneşi Clearwater'da iskele üzerinde batırarak çok dolu, hareketli bir günü daha bitirmiş olduk.






Yorgunluktan bitmiş bir şekilde kendimizi otele attık. Oteli sevmedim ya herşey batıyor. Mesela oda kapısını açtık ve gördük ki kapının altından 3 ayrı pizza broşürü atılmış. Hayatımda böyle saçmalık görmedim. Pizzacı kapı kapı broşür dağıtabiliyor ve odaya pizza getirebiliyor.

Yok artık. Bu odada kesin böcek vardır duygusuyla alerjim azdı. Az uykulu kötü bir gece geçirdim sonuçta. İyiki 2 gece almamışım bu oteli diye dua ettim tabii. Yarın Orlando'ya doğru yola çıkıyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder