31 Temmuz 2015 Cuma

florida turu/orlando ve parklar genel bilgiler

Sabah Clearwater'da geleneksel bir amerikan kahvaltısı sonrası yola koyulduk. Yaklaşık 3 saat sonra Orlando'dayız. Kesinlikle arabaya ihtiyaç var burada. Toplu taşıma yok denecek gibi. Buraya daha önce 13 yıl önce gelmiştik. İpek küçük olduğu için Disney parklarını tercih etmiştik. Ama bu sefer 3 yetişkin olarak hedefimiz Universal parkları. 2 adet park var. Universal adventure island ve universal studios. İkisine de aynı Citywalk'dan gidiliyor. Ama önce otele yerleşmek lazım değil mi?

Otelimiz İnternational drive üzerinde Hampton İnn&Suites İnternational Drive North. Biz bu bölgeyi universal'e yakınlığı ve her zaman hareketli yapısı için tercih ettik. Ama amacı Disney parkları olanların Kissemmee bölgesinde konaklaması daha uygun olabilir. Çünkü harita üzerinde her ne kadar küçücük bir şehir gibi görünse de sabah ve akşam saatlerinde acaip trafik oluyor.

Otelimize gelirsek, karşılamadan uğurlamaya kadar her şeyden memnun kaldık. Çok geniş bir suit odada kaldık. Oda tertemizdi. Mutfak bölümü ve buzdolabı çok işimize yaradı.


Otelin kahvaltısı çeşitli ve yeterliydi. Otel otobana çok yakın olmasına rağmen hiç gürültü şikayetimiz olmadı. Otopark çok yeterliydi. Wifi sorunsuz ve hızlı çalışıyordu. Daha ne olsun değil mi? Bir de önceden planladığımız ve erken satın aldığımız için normal fiyatının 3/1'ini ödediğimiz için memnuniyetimiz tavan yaptı.

Orlando'da zaman daha çok parklara gidiş ve outletlerde cüzdanı boşaltmak şeklinde geçiyor. Park deyince seçenek çooook fazla. Disney, Universal, Seaworld, hepsinin su parkları, citywalk alanları derken bu parklar gerçekten çok zaman alıyor.

Outlet denince ise bu bölgede Premium outletin 2 çok büyük şubesi var. Biri international drive'ın sonunda, diğeri ise Disney'e yakın Buena Vista'da. Alışveriş yapmayı düşünenlerin mutlaka premium outlet'in sitesine girerek üye olmaları ve gidecekleri outletleri seçmeleri lazım. Site üye olduğunuz anda yararlanabileceğiniz bir sürü indirim kuponu veriyor. İsterseniz indirim kitapçığınızı da kuponunu bastırarak, outlet food court'daki desk'den ücretsiz alabiliyorsunuz. Ne kadar bir indirimden mi bahsediyorum? Örneğin GAP mağazasında 350$'lık bir alışverişte yaklaşık 120$ indirim aldık biz. Hiç fena değil yani. İndirim kuponları bir sürü firma için var. İncelemek ve gitmeden derse çalışmak lazım.

Yemek meselesine gelince, aklınıza gelen her mutfağın temsilcisini bulabilirsiniz Orlando'da. Benim favorilerim ise Cheesecake Factory ve Red Lobster. Her keseye göre yiyecek birşeyler bulmak mümkün ama iyi yemek pahalı.

Bir sürü Walgreen ve Walmart var. Buralar taze meyve ve içecek almak için çok uygun oluyor. Ayrıca hediyelik eşyalar içinde en iyi adresler buralar gerçekten.

Gelelim Universal Parkları genel bilgilerine;


* Universal adventure island ve universal studios olarak 2 park var. 2'si de ayni citywalk'a (alışveriş ve restoran alanı) bağlı. Biletler single ve hopper olarak 2 tip. Sİngle olan tek park için geçerli, seçim yapmanız lazım. Biletiniz girilen parktaki her şeyi kapsıyor. Hopper ile ise 2 parka da istediğiniz kadar girip çıkabiliyorsunuz. Ayrıca iki park arasında çalışan Hogwarts Express'e de binebiliyorsunuz. Fiyatlar bilet tipine ve gün sayısına göre değişiyor. 1,2,3,4 günlük alabiliyorsunuz. İnternet fiyatı her zaman kapı fiyatından daha ucuz ama internetten alış ve parka giriş arasında birkaç gün olması gerekiyor. Sorun çıkabiliyor. Bu arada intetnet sitesinde gördüğünüz her fiyata vergi ekleneceğini unutmayın. Hiç bir park ucuz değil. Biz 4 günlük hopper bilete 3 kişi için yaklaşık 650$ ödedik. Peşpeşe 4 gün girmedik tabii. 4 gün hakkını 13 gün içinde istediğin zaman kullanıyorsun. Böylece araya dinlenme günleri koyabildiğimiz için daha az yorulduk.

* Citwalk alanı da oldukça eğlenceli. Buradaki Hard Rock Cafe, tüm şubeler arasında en büyüğüymüş. Colesseum gibi inşa edilmiş. Gençler bu bilgiyle çok ilgileniyor nedense. Bu bölgede de canlı şovlar ve film gösterisi var. Her keseye uygun restoran veya cafe var bu alanda. Otoparklardan parklara geçerken bu bölgeden geçmemeniz imkansız zaten.



* Girişte parmak izinizi alıyorlar. Bu çok önemli. Çünkü içeride bazı ride'lar öncesi eşyalarınızı kilitli dolaplara koymanız gerekiyor. Dolap alanlarında süper bir sistem var. Makinaya gidip dili seçiyorsunuz. Parmak izinizi istiyor ve dolap numaranızı verip dolabı açıyor. Genelde 50 dk. ücretsiz bu dolaplar. Sonra da kitliyor. Açarken de dolap no girip parmak izinizi okutunca dolabınızı açıyor. Kimse kafasına göre dolap alamıyor. (Açılmazsa paniğe gerek yok, acil durum görevlileri var.)

* Otopark günlük 16 $. Tüm gün geçerli. Akşam 18'den sonra 5$. Citywalk için iyi oluyor. Otopark bölümleri Jaws, King Kong, Spider Man gibi isimlendirilmiş. Arabayı koyduğunuz bölümü ve sırayı not etmezseniz kaybolmanız mümkün. Bir sürü otopark var. Arabayı bırakınca okları takip ederek herkes Citywalk bölgesine gidiyor ve gireceği parka doğru yöneliyor.


* Yönlendirme okları çok iyi.

* Onca insan akıyor içeri ama tün gün tuvaletler tertemiz.

* İçeride yemek ve içecek pahalı ve genelde tek tip yiyecekler var. İlginç olabilecek dev boyutta hindi butları satılıyor. Alıp Erol Taş edasıyla yiyebilirsiniz. Çok sıcak olduğundan ve tüm gün içecek tüketildiğinden refil bardak almakta fayda var. Bu bardakları 12.95$'a alıyor ve gün tün boyunca dolum istasyonlarında istediğiniz kadar doldura biliyorsunuz. Su dahil yaklaşık 30 çeşit içecek seçeneği var. Ama beğenmediğiniz içeceği döküp yenisini doldurmak için en az 8 dk. beklemeniz gerekiyor. Bardaklarda çip var. Her dolumu kontrol ediyor. Birden çok gün gidecekseniz diğer günlerde de boş bardağı götürüp 6 $ ödeyerek yenisini alıp aynı şekilde kullanabiliyorsunuz. 2 kişi tek bardakla da idare edebilir. Kocamanlar çünkü.

* Harry Potter bölümünde satılan butter beer'in frozen olanını şiddetle tavsiye ediyorum. Sıcakta çok iyi gidiyor.

* Dondurma ve şeker satılan dükkanlar da çoook güzel. Çeşit çok fazla.

* Her iki parkta da canlı showlar var. Girişte alabileceğiniz park haritasında bilgileri var. Kaçırmamak lazım.

* Rahat rahat gezelim derseniz 3, hızlanırız derseniz 2 gün yeterli. Ama tek günde 2 park çok zor ve yorucu olur. Bir sürü etkinliği de atlamak zorunda kalırsınız.

* Özellikle Harry Potter bölümünde insanların bir pelerine veya asaya 80-100$ verdiğini görüp şaşıracaksınız. İçerideki hediyelikler çok pahalı.

* Her görevli çok güleryüzlü ve yardımcı. Soru sormaya çekinmeyin. Türk öğrencilerle karşılaşmak da mümkün.

* Yanınıza sırt çantasında meyve, kuruyemiş, bisküvi vs.vs. alabilirsiniz. Üzerlerine bir şal atın yeter. Özellikle badem, ceviz, havuç, elma gibi atıştırmalıklar içeride çok faydalı oluyor. Eninde sonunda içeride yemek de yiyeceksiniz ama çok dolaşıldığından mıdır nedir çok acıkıyor insan.

* Mutlaka rahat ayakkabılar giyin. Ayrıca yağmur zamanında gittiyseniz Walmart veya Wallgreen'den yağmurluk alsanız iyi olur. 5 $ olan yağmurluk içeride en az 15$.

Bence bu parklar için yaş sınırı yok. O kadar çok çeşitli aktivite var ki eğlence kesinlikle garanti. Diğer sayfalarda iki parktaki etkinlikleri detaylı anlatacağım. O sayfalara da göz atmanızı tavsiye ediyorum.




                                                                                                   







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder