31 Temmuz 2015 Cuma

Florida turu/orlando2(Universal treasure island)

Universal’s Islands of Adventure

MARVEL SUPERHERO ISLAND
“The Incredible Hulk Coaster”, adından anlaşılacağı üzere Hulk temalı bir roller coaster, oldukça heyecanlı, bol dönüşlü bir alet =) Alttaki havuza doğru dalış yapıyor ve bence en güzeli ilk başta mükemmel bir ivme kazanıyor. Kesinlikle tavsiye ederim, zaten yoğun bir ilgi olduğunu göreceksiniz. Binmeden önce ilk yarım saati ücretsiz olan küçük kasalara tüm eşyalarınızı bırakmayı unutmayın. (5 yıldız)
“Storm Force Accelatron”, Xman ve magneto ile ilgili küçük bir eğlence. Küçük çocuklara da uygun.
“Doctor Doom’s Fearfall”  150 feet yükseklikten serbest düşüş yaptıran ürkütücü bir oyun. Tavsiye edeni de korkanı da çok. Düşmekten çok yukarı fırlatılması iyi diyorlar.
The Amazing Adventures of Spider Man” 3 boyutlu bir aktivite, gözlüklerimizi taktık ve Örümcek Adam’ın bizi kötülerden korumasını izledik. Oldukça heyecanlı ve hareketli bir serüvendi. Bu arada, sadece 3 boyutlu animasyon değil, bunu izlemek için oturduğumuz koltuklar da oldukça hareketli =) Bu da olmazsa olmazlardan.   Burada binilen kabin sürekli hareket halinde, gözümüzdeki 3D gözlükle kimi zaman Spider-Man yanınızda kimi zaman düşmanın ateşi altındaymış, kesinlikle çok başarılı. (4 yıldız)

TOON LAGOON
“Me ship, The olive” Temel reisin gemisi. Bence miniklere göre.
Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges” sulu eğlencelerden, yuvarlak bir kayığın kenarlarında oturmuş insanlar, sağa sola çarparak ilerliyor suda. Yukarıdan dökülen sular ve size para ödeyerek su sıkan insanlar oluyor. Yağmurluk almadıysanız, bizim gibi battal boy çöp poşetlerini delerek kendinizi korumaya çalışabilirsiniz. Yine de vücudunuzun özellikle alt kısmı oldukça ıslanacak. Bence eğlence açısından zayıf bir oyuncaktı. Islanma hakkınızı daha güzel oyuncaklarla kullanmanızı önereceğim. (2 yıldız)
“Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls” sulu oyunlarda önereceğim ilk oyuncak, sizi tek sıra halinde bindirdikleri bir kayıkta epey bir yukarı tırmandıracaklar, arada iniş ve çıkışlar olacak ve nihayet oldukça yüksek ve dik bir yokuştan aşağıdaki sulara uçacaksınız. Söylemeye gerek yok oldukça ıslanacaksınız. (4 yıldız)

JURASSIC PARK
“Pteranodon Flyers” İki kişilik uçuşlarla Jurassic Park adası üzerinde  dolaştıran  eğlenceli bir oyun.
“Camp Jurassic”Jurassic parkı keşfetme gezisi. Küçüklere göre gibi görünüyor.
“Jurassic Park River Adventure” bindiklerimiz içindeki en iyi sulu oyuncaktı. Çok ıslanıyor. Yağmurluk şart. Dörtlü sıralar halinde oturulan büyük kayıkla, gizemli bir nehirde seyahate başlıyor, değişik boyutlardaki dinozorların süprizlerine maruz kalıyorsunuz. Sonunda ise oldukça yüksekten cumburlop =) (5 Yıldız)
“Jurassic Park Discovery Center” Bilgilendirme merkezi.
THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER HOGSMEADE
Harry Potter and the Forbidden Journey” Harry Potter serüveninin meraklıları için biçilmiş kaptan. 
Alete binene kadar şatonun içinde gezerken tüm tablolar hareket ediyor, arada Harry ve arkadaşları çıkıp konuşuyor, baloncuklar yapıyorlar. Yani görsel bir şölen. Daha sonra alete biniyoruz, ayaklarımız yerden kesiliyor ve başlıyoruz macera yaşamaya. Harry'nin arkasında Quidditch oynamak, ruh emicilerle yüzyüze gelmek, yılanlar...
Kendinizi uçuyor hissedeceksiniz ve olayın bitmemesini isteyeceksiniz. Biz sadece bu aktiviteyi iki defa yaptık diyeyim, gerisini siz anlayın. (5 yıldız)
Flight of the Hippogriff” aile dostu bir roller coaster, ancak sevimli bir ortamda hareket ettiği için merak edip bindik. Oldukça kısa sürdü ve benzerlerine göre oldukça az korku verici. Yine de binmeye değer. (3 yıldız)
 “ Olivanders” Asa satış mağazası. Bir çocuk seçip ritüeli gösteriyorlarmış.
“Dragon Challenge” Bu ride ise bir yarış, kırmızıların ve mavilerin yarıştığı 2 ekip var. İki grupta aynı anda çıkıyor, tabi kazanan ve kaybeden yok.iki bağımsız hatta hızla hareket eden dragon roller coasterlar oldukça hızlı ve sert hareketlere sahip. Biz günün sonuna doğru bindiğimiz için fazlaca hırpalanmış hissettik. Belki başlarda binilse daha keyifli olabilirdi. Neticede çılgınlığın hakkını veriyor demeliyim. (4 yıldız)

THE LOST CONTINENT
“The english voyage of Sinbad Stunt Show” Canlı sinbad şovu
“ The mystic Fountain” Sİnbad meydanındaki sihirli çeşme gibi bir şey.
“Posedion’s Fury” Poseidon’un tapınağı gibi bir kapıdan girilerek uzun ve karanlık koridorlar boyunca dolaşmak gerekiypr.  Çok heybetli bir binanın içinde ilerlerken birden daracık bir koridora giriyorsunuz, aynı Kapadokya yer altı şehri gibi. Sonra insanların topluca bulunduğu bir yer, karanlık, bir adam çıkıyor konuşmalar yapıyor, o karanlıkta bizim okuyabileceğimiz yazılar okutuyor, sonra başka bir yere geçiyoruz ve Poseidon'un savaşını izliyoruz. Mızraklar ,sular, yangınlar... Antik bir mekanda hoş vakit geçirme sebebi olduğunu düşünüyorum
SEUSS LANDING

  Küçüklere göre gibi görünüyor. Vakit kalırsa bakılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder