31 Temmuz 2015 Cuma

Florida turu/orlando 1(Universal studios)

Universal Studios Florida
PRODUCTION CENTRAL
“Despicable Me Minion Mayhem” 3-D film gösterimi ve canlı show birleşimi gibi görünüyor. Minion Mayhem’ler hakkında.
“Shrek 4-D”  güzel bir shrek filmiymiş. 4-D tabii. Eşek hapşırınca suratınız su içinde kalıyormuş falan. (3 yıldız)
“Hollywood Rip Ride Rock İt”  Hemen girişteki ride. her seat'in basliginda hoperlorler var istediginiz sarkiyi secip ride boyunca dinleyebiliyorsunuz, ayrica giriste 90 derece dikey bir sekilde yukari cikiyorsunuz.
“Transformers” 3 boyutlu bir eğlence. Tıpkı Harry Potter hayranları gibi, bu filmin hayranları da oldukça etkilenecek, aksiyon dolu bir koşturmaca sonucunda düşmanların nasıl uzaklaştırıldığına şahid olacaklar. Biz bu bölümde de çok eğlendik. (4 yıldız)

NEW YORK
“Twister” aktivitesi aynı adlı filmden esinlenşlerek yapılmış. Hortum olayları bu coğrafyanın bir gerçeği, bizler de haberlerde ABD’de meydana gelen hortum vakalarını duymaya alışığız aslında. Aktivitelerin tamamının girişlerinde bekleyenlerin sıkılmaması için oluşturulan ortamlar oldukça etkileyici; bu aktivite için oluşturulan “hortum sonrası enkaz” ortamı da oldukça çarpıcıydı. İçeride sunulan hortum animasyonu ise pek profesyonel değildi açıkçası. Bence yine de girmeye değer. (3 yıldız)
“Revenge of the Mummy” korku tünelini andıran bir eğlence. Beklenmedik hareketler yapan araç ve her taraftan atılan gizemli yaratıklar sizi heyecanlandıracak. Binilmesi gerekenlerden. (4 yıldız)
“The Blues Brother’s Show” Canlı bir show programı. Tabiki şarkı var.
SAN FRANCİSCO
“BeetleJuice’s” Graveyard Revue” Canlı bir show. Dans, şarkılar vs.  
“Disaster” Seyircilerden 7 kişi alınıyor ve çeşitli hareketler yaptırılıp fotoğraf çekiyorlar. İlk başta anlamsız gibi görünen kareler daha sonra film olarak yapıma gidiyor. Sonrasında bizi bir metroya bindiriyorlar sağımızdan sel suları ,solumuzdan otobüsle çarpışma , deprem ne varsa başımıza geliyor ve o sırada bize çığlık atın diyorlar. Bizden korkmuş olarak çığlığı basıyoruz.  En sonunda film yapılmış olarak geliyor ve biz izliyoruz, film hilelerini görmüş olduk ve çok başarılıydı.
THE WIZARDING WORLD OF HARRY POTTER-DIAGON ALLEY
Parkın bu kısmında “The Knight Bus”ı görüp, şoförüyle fotoğraf çektirme şansını da değerlendirebilirsiniz.
“Knockturn Alley” Harry Potter konseptine uygun olarak tasarlanan dar sokaklar insanı bambaşka bir Dünya’ya taşıyor. Meşhur alkolsüz “butter beer” içmenizi öneririm, fazla şekerli ama bence orijinal bir lezzet. Bu sokaklarda başta Harry Potter eşyaları olmak üzere hediyelik eşya satan mağazalar da bulunuyor. Ayrıca, satışa sunulan minik asalarla beraber sunulan haritalara bakarak Harry Potter büyüleri yapmak da mümkün :) (5 yıldız)
“Harry Potter and the escape from gringotts”  Adından da anlaşılacağı gibi Gringot bankası içinde gerçekleşen bir ride. Ejderha nefesleri de cabası.
Bu bölgede de canlı Show var sanırım.


WORLD EXPO
“Fear factor Live” Fear factor’un canlı showu. Kendisinden de pek hoşlanmadığım için severmiyim bilemedim.
Men in Black” uzaylı saldırısı yapılıyor ve siz elinizdeki silahla aniden karşınıza çıkan düşmanları öldürüyor ve puan kazanıyorsunuz.  Oyun basit ama küçükcük bir kapıdan girip karşınızda koca bir kasaba bulmak ilginç oluyormuş. (1 yıldız)
“The Simpsons Ride” malum çizgi filmi sevenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. 3 boyutlu gözlüğünüz takın ve simpsonslarla maceraya atılın, şirin ve keyifli bir yolculuk sizi bekliyor. similatorlu ride gibi bir seydi, bebek simpson sizi agziniza soktugunda etrafa pudra kokusu yayiliyordu - kesinlikle favorilerimden (4 yıldız)
“Kang & Kodos' Twirl 'n' Hurl “ Küçük yaş grubu için olan bir ride.
  
 WOODY WOODPECKER’S KİDZONE
Burada 5 aktivite var. Hepsi küçük çocuklar içinmiş gibi görünüyor.

HOLLYWOOD
“Universal Orlando’s Horror make-up show” Korku filmelerindeki makyaj, maske ve efektlerin nasıl yapıldığını anlatan yarı sergi yarı Show bir yer.
“Terminator” ise 3D+canlı show. Fena değil diyorlar. filmindeki heyecanın yanından bile geçemeyen, oldukça amatör bir gösteriymiş.   (1 yıldız)

“Lucy –A Tribute”  Lucie Ball adında bir TV showu hakkında. 5D diyor ama tam olarak nasıl bir Show olduğunu bulamadım. Sürpriz olacakJ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder