4 Temmuz 2015 Cumartesi

Florida turu /miami (2)

Sabah hafif bir kahvaltı, sonrasında süper bir deniz keyfiyle başladık güne.

Öğleden sonra ise arabaya atladık ve Miami Downtown'daki Bayside Market'a gittik. Meşhur yıldızların ve zenginlerin evlerinin çevresinde tur yapan gezi teknelerinin de kalktığı şirin bir alışveriş merkezi burası. Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar tarzı gördüğümüz bu geziler pek ilgimizi çekmediğinden hiç ilgilenmiyoruz. Bizim buraya geliş amacımız güzel bir öğle yemeği yemek. Peki nerede? Tabii ki Bubba Gump'da. Burası meşhur Forest Gump filmini baz alarak düzenlenmiş, filmde kullanılan objelerle süslenmiş, hatta girişte hediyelik eşya dükkanı olan, deniz ürünleri ağırlıklı bir restoran.
Ama tüm özelliklerine rağmen ne çok turistik, ne de çok pahalı. Ortam da, yemekler de tam hayal ettiğim gibi çıktığı için çok mutluyum. Çok açıklayıcı bir menü var. Kendimize  kalamarlar, karidesler, balıklar ve sonunda şahane tatlılarla güzel bir ziyafet çektik.



 Şansımıza çok şirin ve yardımcı bir garsonumuz var. "Memnun musunuz?" diye en az 10 kere sordu.
Onun yönlendirmesiyle faturamızı göstererek girişteki hediyelik eşya dükkanından hediye bira bardağımızı da aldık. Bu arada bahşişi zorla faturaya eklemiyorlar. Siz istediğiniz miktarı veriyorsunuz. Kuver denen saçma ücrette yok. Çok mutlu ayrıldık bu restorandan.


Mağazalara da biraz baktık ama Orlando'ya gideceğimiz ve orası outlet cenneti olduğu için pek ilgilenmedik doğrusu. Otele döndük ve kendimizi plaja attık hemen. Bir de gördük ki sabah belimizde olan su, akşam üstü inmiş ayak bileğimize. Su nasıl sığ anlatamam. Bir de sürekli dalga var zaten. Herkes suda oyun haline geçmiş. Yüzmek zaten mümkün değil. Çok ilginç geldi bize. Çok eğlendik ama çok da yorulduk. Gece gözümüze kestirdiğimiz club'a gitme planları da suya düştü tabii. Çünkü club'lar gece 01 gibi açılıyor. Sabah da erkenden yola çıkmayı düşündüğümüz için akıllı uslu orta yaşlılar olarak makul bir saatte uyumayı tercih ettik. Çılgın gece hayatını deneyimlemeyi de ileri ki yaşları için kızımıza bıraktık:))

BENCE MİAMİ:

* Kesinlikle görülmesi gereken, çok keyifli ve huzurlu bir şehir.
* Kalınacaksa mutlaka miami beach 8-17 street arasında kalınmalı. Art deco district denen bu bölgedeki oteller çok hoş. Yoksa kocaman otellerde var tabii ama bence bölge ruhuna aykırılar.
* Plaj süper. Bl bol yararlanılmalı.
* Geceleri club'lar çok hareketli ama en erken 01 gibi açılıyorlar.
* Araba kiralarken 5. cadde olan şubelerde fiyat diğerlerine göre daha düşük.
* Her yer walgreen dolu. Su, meyve vs. buradan alınmalı. 24 saat açıklar ve fiyatları çok uygun.
* Key west bölgesine gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka 1 gece konaklamalı bir gezi organize edin. Yol düşünülenden çok daha uzun sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder